Første bud er å undersøke sædkvaliteten når graviditet uteblir.

Første bud er å undersøke sædkvaliteten når graviditet uteblir.

Første bud er å undersøke sædkvaliteten når graviditet uteblir.

Sædanalyse med svar på dagen.

Det kan synes som om sædkvaliteten er synkende. Dette skyldes sannsynligvis livsstil og miljøfaktorer. Det ser ut som om det moderne samfunn har negative effekter på menns fertiliserings potensiale. Men heldigvis har også muligheter for assistert befruktning også gjort store fremskritt. Tidligere var det lite man kunne gjøre hvis sædkvaliteten var dårlig mens i dag er det mange metoder som løser dette problemet. Sædprøve er en enkel undersøkelse hvor man kan teste alt fra volum, antall, bedømme bevegelighet og utseende. I tillegg kan man utføre forskjellige tester for å bedømme fertiliserings potensiale. Ved Klinikk Hausken kan man få time på dagen, få utført tester og ha svar i løpet av et par timer. Hvis sædkvaliteten er redusert vil man få tilbud om oppfølging og informasjon om hvilke tiltak som vil virkeliggjøre drømmen om egne barn. Hvis en har forsøkt å oppnå graviditet i mer enn 6 måneder uten å lykkes bør en teste sædkvaliteten. Dette fordi redusert sædkvalitet alene eller sammen med infertilitetsproblemer hos kvinnen utgjør over 50% av årsaker til uteblitt graviditet. Sædprøve er også det enkleste å teste, så hvorfor skal kvinnen ta initiativet til en masse unødvendige tester når DU enkelt kan ordne dette selv! Din kjære ville nok satt stor pris på det.

Hva kan jeg selv gjøre for å bedre sædkvaliteten? Dessverre så er det ikke mye som har vist effekt på kvalitet og kvantitet. Det eneste som vi med sikkerhet vet er at sædproduksjonen trives best ved noe lavere temperatur enn kroppens egen. Det er derfor testiklene henger der de henger. Tettsittende bekledning vil øke temperaturen og er negativt. Hva med sykling? Vi vet ikke, men utfra temperatur så vil mange timer på sykkelsete daglig sannsynligvis ha uheldig effekt. Kosthold, vitaminer og mineraler? Mange sverger til kostholds tilskudd, men ingen større studier har kunnet påvise sikre positive effekter. Å leve sunt med et balansert kosthold, regelmessig fysisk aktivitet, generell fysisk og psykisk velvære har vist seg å være positivt for kropp og sjel. Sannsynligvis gjelder dette også for sædproduksjon, men vi vet det ikke helt sikkert. Røyking vil over tid gi negative effekter. Sædkvaliteten avtar også med alder.

Steriliserte menn kan enkelt hjelpes ved å hente ut spermier fra testikkelen eller bitestikkelen. Et lite inngrep hvor en aspirer spermier med en tynn liten nål. Dette forutsetter imidlertid at kvinnen gjennomgår IVF. Hvis hun ikke har noen fertilitets problemer, er sjansen for å lykkes svært høy. Vi vet at sædproduksjonen varierer og i et gitt heldig øyeblikk så vil selv menn med svært redusert sædkvalitet oppnå graviditet med sin kvinne. Men å teste seg, få informasjon om eventuelle tiltak er enkelt og veldig smart. Klinikk Hausken oppfordrer menn til å være mer aktiv søkende når graviditet uteblir.

Hurtigsøk

Ofte besøkte sider:

Du finner oss i Oslo, Bergen, Stavanger & Haugesund

Vi er der du er.

Klinikk Hausken er Norges største fertilitetsklinikk. Du finner oss i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund. Hos oss får du hjelp av leger med lang erfaring og et team som er ledende innen sitt felt i Europa. Dere er velkommen til oss.

Fertilitetssjekken.

Har dere ikke blitt gravid etter noen måneder? Da er det viktig å finne ut hvorfor. For de fleste par er Fertilitetssjekken første steg. Undersøkelsen tilpasses hvert par og gir dere svarene dere trenger. Fertilitetssjekken er første steget til en vellykket graviditet.

Les mer om Fertilitetssjekken og finn ut hvilken som passer best for deg og din partner. Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

"Alle som jobber hos Klinikk Hausken jobber for at JEG skal få oppleve at drømmen min går i oppfyllelse. Sykepleierne og legene er helt fantastiske. Jeg har ikke tvilt ett eneste sekund fra første time hos dere!"

Elisabeth & Helen fra Oslo

Andre behandlinger.

IVF behandling

IVF betyr In Vitro Fertilisering - befruktning utenfor kroppen.

mikro-TESE

Dette er en avansert metode for å hente ut sædceller.

ICSI

ICSI er mikroinjeksjon av spermie inn i et av kvinnens egg.

Våre leger.

Dr. Jon Hausken

Les mer om våre leger.

Dr. Arne Schwennicke

Les mer om våre leger.

Dr. Torolf Holst-Larsen

Les mer om våre leger.

Dr. Kirsten Hope

Les mer om våre leger.

Avdelinger.

Klinikk Hausken
Oslo
Lysaker Torg 5
1366 Lysaker

Postadresse:
Postboks 165
1325 Lysaker

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Haugesund
Karmsundgaten 59
5531 Haugesund

Postadresse:
Postboks 4113
5506 Haugesund

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Stavanger
Eiganesveien 10-12
4008 Stavanger

Postadresse:
Postboks 172
4001 Stavanger

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Bergen
Espehaugen 32
5258 Blomsterdalen

Postadresse:
Postboks 99 Blomsterdalen
5868 Bergen

Informasjon og kart