Sædanalyse - sjekk din fertilitet med en hjemmetest.

Ønsker du en enkel hjemmetest for å undersøke sædkvaliteten? Da er en ExSeed Health hjemmetest løsningen. Gjør-det-selv testen er app-basert og har 95% nøyaktighet. Når du bestiller testen, mottar du test kit i nøytral postpakke, og du følger instruksene i appen. For de aller fleste gir testen et tilfredsstillende svar på linje med en klinikktest.

Klinikk Hausken samarbeider med ExSeed Health, og du kan kjøpe testen i våre klinikker eller direkte i nettbutikken. Pakken sendes i nøytral innpakning. Dersom du senere kommer til oss for videre undersøkelse eller behandling, kan du ta med deg testresultatet til oss.

Bruke disse promokodene for avslag i nettbutikken:

ExSeed Home Sperm Test Kit (2 tester)
- bruk kode hausken_2test for 15% rabatt

ExSeed Home Sperm Test Kit (5 tester)
- bruk kode hausken for 20% rabatt

ExSeed Refill Kit (5 tester)
- bruk kode Hausken_multi for 10% rabatt

Mange menn ønsker å undersøke sin fertilitet selv om de ikke nødvendigvis planlegger barn med det første. ExSeed gjør det enkelt for deg å kartlegge status. Testen passer også godt til menn i parforhold som ønsker å undersøke sin fertilitet på en enkel måte.

Vi vet at 1 av 6 par opplever infertilitet og i 40% av disse tilfellene ligger årsaken hos mannen. I tillegg vet vi at sædkvaliteten har gått ned 50% de siste 40 årene, og 1/3 av unge menn har så lav sædkvalitet at de vil oppleve problemer med fertiliteten*. En hjemmetest med ExSeed kan være en enkel måte for single menn å være føre var.

Selv om man har fått påvist god sædkvalitet med en hjemmetest, kan det være andre årsaker til at graviditet uteblir. De som ikke blir gravid etter noen måneder bør kartlegge situasjonen. Fertilitetssjekken hos oss gir svarene dere trenger. Les mer om Fertilitetssjekken her.

Klinikk Hausken har et tett samarbeid med ExSeed Health, og det er nå enkelt for deg å teste sædkvaliteten hjemme i private omgivelser. Testen kan også hjelpe deg med livstilsendringer som kan forbedre sædkvaliteten. Dersom du senere vurderer fertilitetsbehandling, kan du ta testen med til klinikken vår for videre undersøkelse. Vi anbefaler en vanlig sædtest og analyse på selve klinikken for deg som er under utredning  eller skal i gang med fertilitetsbehandling.

Testen gir deg svar på følgende:

  • Sædvolum
  • Sædcellekonsentrasjon (million/ml)
  • Sædcellemotilitet (sædcellenes bevegelighet)
  • Samlede motile sædceller (million)

Slik bruker du en Exseed sædtest:

  • Hent Exseed appen i Apple App Store eller Google Play og følg bruksanvisningen.
  • En sædprøve samles i en kopp. Prøven skal stå i ca. 15 minutter til den er flytende.
  • Med pipetten, som er innebygget i lokket på koppen, overføres en dråpe av sædprøven til objektglasset. Resterende væske fjernes fra objektglasset. Deretter settes det inn i Exseed apparatet.
  • Kameraet på din mobiltelefon (smartphone) plasseres over ExSeed apparatet. En video av prøven registreres i appen og sendes direkte til analyse i “skyen”.
  • Det tar ca. 1-2 minutter før analysen er utført, og resultatet vises direkte i appen.

Du kan kjøpe testen direkte på nettet her. Test kit blir sendt i nøytral postpakke.

Du kan forbedre sædkvaliteten.
Vitenskapelige studier viser at menn kan forbedre sædkvaliteten med en sunnere livsstil. ExSeed Health appen kan hjelpe deg med dette via personlig og skreddersydde livsstilsforløp fra ExSeed Health.

Les her om de forskjellige mulighetene her: ExSeed Bootcamp, ExSeed Coaching.

* kilde: Jørgensen et al., 2012, BMJ Open Levine et al., 2017, Hum Rep Update

Har du spørsmål? Send oss en melding.

Sikkerhet: Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Hurtigsøk

Ofte besøkte sider:

Du finner oss i Oslo, Bergen, Stavanger & Haugesund

Vi er der du er.

Klinikk Hausken er Norges største fertilitetsklinikk. Du finner oss i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund. Hos oss får du hjelp av leger med lang erfaring og et team som er ledende innen sitt felt i Europa. Dere er velkommen til oss.

Andre behandlinger.

Fertilitetssjekken

For par med tidligere forsøk.

Fertilitetssjekken

For par uten tidligere forsøk.

Fertilitetssjekken

For enslige som vil sjekke status.