Par uten tidligere forsøk.

Hos oss får dere hjelp til å skape en familie. For de fleste par som kommer til oss, er Fertilitetssjekken det første steget. Undersøkelsen er en god start og gir dere svarene man trenger for å ta veloverveide valg videre.

IVF-behandling.

Den mest brukte befruktningsmetoden for par hos oss er in vitro-fertilisering - eller såkalt IVF-behandling. Man har også mulighet til IVF-behandling med donorsæd.

Hos Klinikk Hausken møter du et fertilitetsteam som har lang erfaring med IVF-behandling. Et personlig tilpasset opplegg gir deg det beste utgangspunktet for en vellykket behandling.

I noen tilfeller er det nødvendig å bruke donorsæd i IVF-behandlingen. Hos oss får dere en ryddig over oversiktlig behandlingsopplegg som gjør prosessen med donorsæd enklest mulig.

IUI-behandling (inseminasjon)

I mange tilfeller er IUI-behandling (inseminasjon) et godt alternativ. Kvinnen får innført sæd i naturlig syklus eller etter en lett hormonbehandling.

Man kan benytte partners sæd eller sæddonor i IUI-behandlinger.

For mange par er IUI-behandling det enkleste valget. Fertilitetssjekken og en samtale med legen vil avklare om behandingen passer dere.

I enkelte tilfeller må man bruke donorsæd. Fertilitetssjekken vil gi dere svarene dere trenger. Dersom det er nødvendig med donorsæd, hjelper vi dere med det praktiske slik at prosessen blir oversiktlig og ryddig.

FER - frysebehandling.

Etter en IVF-behandling kan man fryse ned egg og lagre til en senere innsettelse. Et nytt forsøk blir da en enkel prosedyre som kun tar noen minutter.

ICSI - mikroinjeksjon.

Dersom sædkvaliteten er dårlig eller har lav bevegelighet (motilitet), kan ICSI være en god løsning. Det er også andre tilfeller der ICSI kan være nødvendig. Fertilitetssjekken vil avklare hva som er det beste behandlingsalternativet.

TESE/PESA - uthenting av sæd.

I noen sædprøver finner vi ikke sædceller. Da kan vi i mange tilfeller hente sæd ut fra testiklene eller bitestiklene. TESE/PESA er en enkel, og oftest smertefri, operasjon som varer kun noen minutter.

Andre behandlinger.

Fertilitetsbehandling er et komplisert område og det kan raskt blir litt overveldende. Fertilitetssjekken er undersøkelsen hvor legen og pasienten sammen finner den beste løsningen.

Ved redusert produksjon av sædceller kan micro-TESE være en metode for å hente ut nok sædceller til 3-4 prøverørsbehandlinger.

Nedfrysing av egg (egendonasjon) gjør det mulig å lagre egg og dermed utsette graviditet til et senere tidspunkt.

Hysteroskopi er en undersøkelse av kvinnens livmor. I noen tilfeller kan en scratching av endometriet øke sjansen for implantasjon.

Klinikk Hausken er den første fertilitetsklinikken i Norge som tilbyr narkose ved egguttak.

Par kan få både IVF- og IUI-behandling med donorsæd hos oss. Dere får hjelp til alt det praktiske tilknyttet donorsæd nå dere kommer til oss.

IVF steg for steg.

Vi har laget en oversikt over de ulike stegene i en vanlig IVF-behandling (prøverørsbehandling). Her finner dere en stegvis forklaring både for lang og kort protokoll.

Fertilitetssjekken.

De fleste som kommer til oss, starter med Fertilitetssjekken. Undersøkelsen er første steget på veien til et individuelt tilpasset behandlingsopplegg.

Fertilitetssjekken gir dere svarene dere trenger, og den er helt uforpliktende.

Vi er der du er.

Klinikk Hausken er Norges største fertilitetsklinikk. Du finner oss i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund. Hos oss får du hjelp av leger med lang erfaring og et team som er ledende innen sitt felt i Europa. Dere er velkommen til oss.

Kostholdsveiledning

Maten du spiser kan påvirke fertilitetsbehandling på en positiv måte. Derfor samarbeider Klinikk Hausken med ernæringsfysiolog Ragnhild Junge. Les mer hvordan Ragnhild kan hjelpe deg.

Familieterapeut.

Klinikk Hausken samarbeider med familieterapeut Tone Bråten som er terapeut med fertilitet som spesialfelt.

Som en del av din fertilitetsbehandling hos oss, får du en gratis time med Tone.

Kundeerfaringer.

For mange er fertilitetsbehandling ukjent og kanskje litt skummelt. Det kan være godt å se at andre har de samme tankene som du selv har.

IVF - spørsmål & svar.

Her er noen av de spørsmålene pasienter spør oss om ofte. Mange av svarene kan nok være hjelpsomme for deg også.

Behandlingsavtale.

Du har muligheten til å betale IVF-behandlinger hos oss med fleksibel delbetaling. Du kan også velge kostnadsfri faktura med opp til 60 dagers betalingsfrist.

Bestill time.

Dere trenger ikke henvisning fra fastlege for å bestille time hos oss. Bruk skjemaet under for å bestille time til Fertilitetssjekken eller andre behandlinger. Gi oss gjerne et par tidspunkter som passer dere best.

Har du spørsmål? Send oss gjerne en melding, og vi kommer tilbake til deg så snart vi kan.

Sikkerhet: Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.