Med egendonasjon kan kvinner lagre egg og utsette graviditet til et senere tidspunkt.

Med egendonasjon kan kvinner lagre egg og utsette graviditet til et senere tidspunkt.

Med egendonasjon kan kvinner lagre egg og utsette graviditet til et senere tidspunkt.

Nedfrysing av egg (eggfrys).

Eggfrysing er en metode som gir kvinner muligheten til å kunne forlenge sin fertile alder og dermed øke sjansen for å oppnå graviditet på et senere tidspunkt. Egg hentes ut og fryses ned på vårt laboratorium hvor de lagres for senere bruk. Når kvinnen ønsker å bruke eggene, tines de og injiseres med sæd fra partner eller donor. Deretter blir det fertiliserte egget implantert i livmoren.Når er det aktuelt å fryse ned egg?

Det er mange årsaker til at stadig flere kvinner velger å få barn senere i livet. Graviditet og familieliv kan være vanskelig å kombinere med en travel karriere. Kanskje har du ikke møtt den rette enda, eller du rett og slett føler det ikke er rett timing med barn akkurat nå. Dette er vanlige situasjoner som gjør at kvinner utsetter graviditet og barn.

Dessverre avtar fertiliteten til kvinner med økende alder. Utsetter man barn for lenge, risikerer man at det kan bli vanskeligere å bli gravid. Dette skyldes at antall egg og kvaliteten på dem reduseres med alder.

Nedfrysing av egg kan være en løsning til de som ønsker å utsette graviditet og samtidig øke muligheten for et positivt resultat i fremtiden. En ung kvinne som fryser ned egg forlenger sin fertile alder og øker sjansen for å bli gravid på et senere tidspunkt.

Timebestilling.
Du trenger ikke henvisning fra din fastlege for å bestille time hos oss. Vanligvis får du time uten ventetid. Gi oss gjerne 1-2 tidspunkter som passer deg best.

Hvem kan fryse eggene sine?


Tilbud om behandling vurderes individuelt. Jo yngre kvinnen er og jo flere egg som kan fryses ned, desto bedre er sjansen for å kunne bli gravid senere. Den optimale alderen for høsting og nedfrysning av egg er mellom 18-37 år. Eggfrysing kan være aktuelt både for kvinner i parforhold og single kvinner.

Nedfrysing av egg kan også være aktuelt ved alvorlige sykdommer hvor denne eller behandlingen kan påvirke fertiliteten. Hos noen kan det også være religiøse eller etiske årsaker til at noen velger nedfrysing av ubefruktede egg. Andre velger det ganske enkelt fordi de ønsker å utsette en eventuell graviditet av praktiske årsaker.


Hvordan er eggfrys prosessen?


Nedfrysing av egg har tre trinn. Først må kvinnen gjennom en hormonstimulering som varer omtrent to uker.

Andre trinn er selve egguthentingen. Dette gjøres i lokalbedøvelse. Selve egguttaket tar ikke mer enn 15 minutter.

Det tredje og siste trinnet er nedfrysing. Etter egguttaket tar embryologen hånd om eggene og fryser disse ned (vitrifikasjon). Eggene nedkjøles raskt med en metode som gjør at man unngår iskrystaller. Denne teknikken gjør at 80-95% av alle vitrifiserte egg overlever en opptining ved senere bruk.Hvilke resultater kan jeg forvente?


Dersom en kvinne i en alder under 35 år har lagret 20 modne egg, så er sjansen å få minst et barn 90% ved senere bruk av disse eggene. Er kvinnen 37 år gammel ved nedfrysingstidspunkt av eggene, så har hun en 50% sjanse på å få et barn senere med 10 nedfryste egg.

Det er viktig å poengtere at eggstokkreservene ikke bare er avhengig av kvinnens alder, men også varierer betydelig fra kvinne til kvinne. En eldre kvinne med gode eggstokkreserver kan ha vel så gode sjanser som en yngre kvinne med få egg. Dessuten kan man stimulere og høste egg flere ganger for å få lagret flere egg.

Nedfrysing av egg gir ingen garanti for å få barn senere. Vi kan kun si noe om sannsynligheten for en eventuell vellykket behandling senere.

Vi hjelper deg med timebestilling.

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Du trenger ikke henvisning fra din fastlege for å bestille time hos oss. Vanligvis får du time uten ventetid. Gi oss gjerne 1-2 tidspunkter som passer deg best.

Sikkerhet: Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Hurtigsøk

Ofte besøkte sider:

Du finner oss i Oslo, Bergen, Stavanger & Haugesund

Vi er der du er.

Klinikk Hausken er Norges største fertilitetsklinikk. Du finner oss i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund. Hos oss får du hjelp av leger med lang erfaring og et team som er ledende innen sitt felt i Europa. Dere er velkommen til oss.

Andre behandlinger.

Fertilitetssjekken

For de som ønsker eggfrys.

Fertilitetssjekken

For singel kvinne.

Fertilitetssjekken

For lesbiske par.

Fertilitetssjekken

For par med tidligere forsøk.

Fertilitetssjekken

For par uten tidligere forsøk.

Fertilitetssjekken

For single som vil sjekke status.

Våre leger.

Dr. Jon Hausken

Les mer om våre leger.

Dr. Arne Schwennicke

Les mer om våre leger.

Dr. Torolf Holst-Larsen

Les mer om våre leger.

Dr. Kirsten Hope

Les mer om våre leger.

Avdelinger.

Klinikk Hausken
Oslo
Lysaker Torg 5
1366 Lysaker

Postadresse:
Postboks 165
1325 Lysaker

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Haugesund
Karmsundgaten 59
5531 Haugesund

Postadresse:
Postboks 4113
5506 Haugesund

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Stavanger
Eiganesveien 10-12
4008 Stavanger

Postadresse:
Postboks 172
4001 Stavanger

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Bergen
Espehaugen 32
5258 Blomsterdalen

Postadresse:
Postboks 99 Blomsterdalen
5868 Bergen

Informasjon og kart