Mann og kvinne som ønsker barn.

Vi på Klinikk Hausken ønsker dere velkommen hjem. For det er slik vi ønsker at dere skal føle det når dere kommer til oss. For mange er det en tung byrde å bære at en ikke kan få barn på egenhånd. Men vi på klinikk Hausken ønsker å lette på denne byrden.

Med vår lange erfaring innen assistert befruktning, høye kompetanse og vår hjertevarme vil vi hjelpe dere på reisen mot å bli foreldre.

Bestill time hos oss i dag så kan vi ta en mer detaljert prat om hva dere ser for dere og hvordan vi kan hjelpe dere. Og ettersom vi har ingen ventetid hos oss så er det ikke lenge før dere har startet på reisen mot å bli foreldre.

Fertilitetssjekken.

Har du og din partner prøvd å bli gravid i noen måneder uten positivt resultat? De fleste par venter som oftest for lenge før de søker hjelp. Visste du at hvis alt er «normalt» så skal en kunne bli gravid når en bestemmer seg for at en er klar. Skjer ikke dette så anbefaler vi på Klinikk Hausken at du og din partner tar Fertilitetssjekken. Ikke kast bort dyrebar tid - søk hjelp i dag.

Klinikk Hausken er spesialister på infertilitet og kan med en enkel utredning av deg og din partner finne ut hvor veien videre bør gå. Det kan være alt fra en lett hormonstimulering til IVF behandling. Fertilitetssjekken gir dere svar på dagen om hva som må til for at deres drøm om å bli foreldre vil bli virkelighet.

Bestilling av time til konsultasjon.

Etter at du enten har ringt oss opp eller bestilt time gjennom vårt mail system så vil dere motta et bekreftelsesbrev i posten. Dette brevet vil også inneholde informasjon om hva som skal skje i løpet av konsultasjonen. Her vil det også foreligge rekvisisjoner til blod prøver som vi gjerne vil at dere skal ta i forkant av timen. Standard prøvene som må foreligge før eventuell behandling er HIV, Hepatitt B og C. Rubella blir også sjekket på kvinnen. En liste over godkjente laboratorier vil også vedligge.

Hva skjer egentlig i løpet av Fertilitetssjekken hos Klinikk Hausken?

Konsultasjonen tar ca. to timer. Dere starter med en samtale med legen der han tar seg god tid til å danne seg et bilde av problemstillingen deres og svare på evt. spørsmål dere måtte ha. For kvinnen omfatter Fertilitetssjekken også at det blir foretatt en ultralydundersøkelse av livmoren og eggstokkene. For mannen vil en sædanalyse bli utført. Svarene på disse undersøkelsene vil foreligge i løpet av konsultasjonen.

Legen vil deretter gi dere informasjon om behandlingsalternativer og deres prognose for vellykket behandling.

Videre får dere en samtale med sykepleier som går nøye gjennom det mest aktuelle behandlingsforslag. Hun informerer dere om alle praktiske forhold knyttet til behandling som tidsaspekt, ultralydkontroller lokalt der dere bor, medikamenthåndtering, injeksjonsveiledning, priser, kontrakt osv.

"Opplevelsen av Fertilitetssjekken var veldig god. Vi følte oss godt ivaretatt av Dr. Jon Hausken, han uttrykte en trygghet om at han kunne sitt fag, og vi fikk tillit til at vi kunne få hjelp her. Samtalen med sykepleier var også veldig informativ og god. Vi følte at det var god tid til oss."

Linda & Geir-Egil fra Stavanger

IVF behandling (In Vitro Fertilisering).

IVF betyr befruktning utenfor kroppen. Kvinnen går gjennom en nedregulering og stimuleringsprosess. Etter en satt periode blir det gjort en ultralyd for å sjekke slimhinne og antall follikler. Ut i fra denne ultralyden blir det fastsatt dato på egg uttak. Noen ganger er det nødvendig å fortsette med medisiner i ett par ekstra dager for deretter å komme på ny ultralyd.

Ved OPU dag blir dere sjekket inn i resepsjonen hvor kontrakter blir underskrevet, ID sjekket og betaling mottas. Dere får deretter tildelt et eget rom hvor dere kan trekke dere tilbake og slappe av før egg uttaket. Nå er det også tid for at mannen avleverer sæd prøven som skal benyttes ved egg uttaket. Vi har egne lyd isolerte rom hvor mannen kan avlegge prøven i fred og ro. Dette er planlagt slik at dere kan begge være med inn på lab for egg uttaket. Det er alltid godt å ha en hånd å holde i.

Etter egg uttaket vil dere kunne slappe av på rommet deres. Har sykepleier vært inne og snakket med dere er dere «fri» til å gå hjem. Da er det bare å vente på telefon fra oss påfølgende morgen om hvordan det gikk med befruktningen. Dere vil også ved denne telefonsamtalen få beskjed om når innsettingen blir. Vil også minne om hos Klinikk Hausken blir alle befruktede egg lagt inn i en inkubator kalt EmbryoScope. Dette er et revolusjonerende stykke utstyr som tillater embryoene i å bli filmet gjennom hele celle delingen. Dette gjør at embryologene lettere kan velge ut det beste embryoet som skal settes tilbake.

IVFD – Vi tilbyr også IVF med donorsæd. Dette tilbys par hvor mannen ikke har sædproduksjon eller hvor sædkvaliteten er for dårlig.

IVF 3-pakke.

Det er en del kriterier som må fylles skal en gå inn i en pakke. Legen går gjennom kriteriene i løpet av Fertilitetssjekken og informererer om dere er godkjent for pakke mot slutten av denne utredningen. Her kan dere se en liten oversikt over hva som ligger til grunn for legens avgjørelse og bruksvilkår.

“IVF 3-pakke” inkluderer de samme punktene og vilkårene som “IVF behandling”.
I tillegg kommer disse vilkårene:

  • Kvinnen skal ikke være over 39 år ved kontraktstidspunktet.
  • AMH skal være over 5 og/eller ha antall antrale follikler (ultralyd) på minimum 10.
  • Behandlingen (inntil 3 IVF forsøk) skal være gjennomført innen 18 måneder.
  • Kontrakten er oppfylt etter 3 startede IVF forsøk eller når paret har oppnådd graviditet og har fått barn.
  • Nedfrysning og tilbakeføring av tinte embryo inngår ikke i “3-pakke” kontrakt.
  • Tillegg som ICSI, kirurgisk uthenting av sædceller (TESE/PESA) er ikke inkludert i prisen.

Legen kan avvike fra de generelle vilkårene og vurdere i hvert enkelt tilfelle mulighet for tilbud om «3-pakke».

Hurtigsøk

Ofte besøkte sider:

Du finner oss i Oslo, Bergen, Stavanger & Haugesund

Andre behandlinger.

Fertilitetssjekken

For par uten tidligere forsøk.

Fertilitetssjekken

For lesbiske par.

Fertilitetssjekken

For par med tidligere forsøk.

IVF behandling

IVF betyr In Vitro Fertilisering - befruktning utenfor kroppen.

mikro-TESE

Dette er en avansert metode for å hente ut sædceller.

ICSI

ICSI er mikroinjeksjon av spermie inn i et av kvinnens egg.

Våre leger.

Dr. Jon Hausken

Les mer om våre leger.

Dr. Arne Schwennicke

Les mer om våre leger.

Dr. Torolf Holst-Larsen

Les mer om våre leger.

Dr. Kirsten Hope

Les mer om våre leger.

Avdelinger.

Klinikk Hausken
Oslo
Lysaker Torg 5
1366 Lysaker

Postadresse:
Postboks 165
1325 Lysaker

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Haugesund
Karmsundgaten 59
5531 Haugesund

Postadresse:
Postboks 4113
5506 Haugesund

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Stavanger
Eiganesveien 10-12
4008 Stavanger

Postadresse:
Postboks 172
4001 Stavanger

Informasjon og kart

Klinikk Hausken
Bergen
Espehaugen 32
5258 Blomsterdalen

Postadresse:
Postboks 99 Blomsterdalen
5868 Bergen

Informasjon og kart