Video – Årsaker til uteblitt graviditet – Tette eggledere

Årsaker til uteblitt graviditet – tette eggledere.

Jon Hausken: Man kan ha det man kaller tette eggledere, men som oftest er de ikke tette. Man bruker heller uttrykket at de er skadet. Og hva betyr skadet eggledere? Det handler nemlig om bevegelighet. Egglederene er egentlig muskelrør som har en viss motilitet som vi kaller det for. Altså en bevegelse som transporterer egget inn i livmoren for at det skal kunne feste seg.

Jon Hausken: Hva er det som kan være årsaken til ødelagte eller skadet eggledere? Det er da for eksempel en betennelse. Folk kjenner kanskje til Chlamydia, det er nokså typisk. Det kan være tidligere kirurgi. Men det som kanskje er mest vanlig er endometriose. Endometriose er en, hva skal vi kalle det, en sykdom. Det er heller ingen sykdom, heller en normaltilstand.

Jon Hausken: Hver gang en kvinne har menstruasjonen så vil noen av disse slimhinnecellene som frastøtes. De kan da vandre gjennom egglederne og så kan de feste seg på utsiden av livmoren, altså i buken. Og det blir da et fremmedlegeme som kroppen vil oppfatte. Og dermed vil immunapparatet vil forsøke å angripe og dermed får du en betennelsestilstand. Og denne betennelsestilstanden gjør at ting har en tendens til å klebe seg sammen. Dermed får man det man kaller sammenvoksninger. Og dermed fungerer egglederne dårlig når det gjelder såkalt bevegelighet og motilitet.

Jon Hausken: Hvordan er løsningen for tette eggledere? Det var det som var starten på prøverør. På tidlige 70-tall var det slik at ok det var tette eggledere og det var det eneste som var galt. Så tenkte man at vi må kunne hjelpe disse parene. Det var da man fant ut, ok, vi henter ut eggene, blander sammen med spermier på utsiden av kroppen og setter inn i livmorhulen.

Jon Hausken: Så egentlig var tette eggledere starten på prøverør. Men så har det vist seg at selve metodikken prøverør, som er en optimalisering av alle prosesser, det hjelper for all type infertilitetsproblem. Så i dag er behandlingen for uteblitt graviditet, det er prøverør. På grunn av en optimalisering av modningen av eggene, befrukningen og selve implantasjonen. Altså festingen i livmorhulen.

Ring oss:

Bestill time:

Avdelinger:
Oslo
Haugesund
Bergen
Stavanger

Fertilitetssjekken - første steg.

Har du ikke blitt gravid etter noen måneder? Da kan Fertilitetssjekken hos oss gi deg svarene du trenger. Bestiller du sjekken hos oss kan vi avdekke årsaker og gi deg løsninger.

Mange plages av å ikke forstå hvorfor graviditet uteblir. Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger – helt enkelt og til en rimelig pris. Det er ikke ventetid og henvisning er ikke nødvendig.

Fertilitetssjekken – for par uten tidligere forsøk

De fleste begynner med denne sjekken.

Fertilitetssjekken – for lesbiske par

Hos oss får dere en undersøkelse tilpasset behovene for lesbiske par.

Fertilitetssjekken – for par med tidligere forsøk

Det er viktig å komme til bunns i hvorfor dere ikke har lykkes. En kostnadsfri ekspertvurdering i første fase gir dere svar.

Fertilitetssjekken – for enslige som vil sjekke status

Undersøk din fertilitet tidlig og unngå overraskelser.